SAÜ Öğrenci Özlük Dosyalarımız Dijitalleşiyor

Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin 2018 yılında ayrılmasından sonra Meslek Yüksekokullarımızdaki mezun "80.000-Öğrenci Özlük Dosyaları"  diğer üniversitenin birim arşivlerinden alınarak; Arşiv Koordinatörlüğümüz tarafından Kısmi zamanlı öğrencilerimizin desteği ile tarama işlemine başlanmıştır.

BAUM tarafından oluşturulan Arşiv Programına yüklenerek Öğrenci Özlük Dosyalarımızın dijital ortama aktarılması Ağustos 2023 de tamamlanmıştır.

Arşiv Koordinatörlüğümüz tarafından başlatılan bu çalışmada sürdürülebilirliliği sağlamak için 2018 yılından sonra mezun olan öğrencilerimize de uygulanarak "SAÜ Öğrenci Özlük Dosyaları Dijital Arşivimiz" oluşmuş olacaktır.

Birim arşivlerinde fiziki ortamda aranması gereken evraklar dijital ortamda verileceğinden:

- Öğrencilerimize daha kolay ve hızlı hizmet sunma

-Zamandan tasarruf sağlama

-Kağıt israfını önlenme

-Kurum hafızasını oluşturma ve koruma açısından büyük katkılar sağlayacaktır.